Parchetul Diana Forest

Parchetul Diana Forest

CONSTRUCŢIE STABILĂ


Parchetul Diana Forest este un produs cunoscut în Europa avându-și originile în Scandinavia unde localnicii au învățat că pardoselile din lemn masiv, deşi frumoase, încep să lucreze imediat după instalare datorită efectelor variabile ale umidității aerului, ceea ce poate duce la uscarea, umflarea și scârțâitul lor. Ca răspuns la această provocare, scandinavii au creat un produs, care combină frumusețea lemnului natural cu rezistența la deformarea cauzată de modificările umidității. Combinarea unui strat de suprafață din lemn masiv – stejar sau frasin – cu doua straturi de pin așezate în opoziție pentru a forma o pardoseală 100% din lemn, naturală, durabilă și rezistentă la modificările umidității. Această soluție este atât de eficientă încât permite instalarea pe încălzirea prin pardoseală.

  1. SUPRAFAŢA (STRAT SUPERIOR) – Formează partea exterioară și funcțională a plăcii de parchet. Acest strat poate fi realizat din trei rânduri de lamele lipite împreună, care amintește de un parchet tradițional fiind denumit parchet cu 3 lamele sau dint -un singur element solid fiind denumit parchet cu 1 lamelă (vezi maginea). Stratul superior este fabricat din lemn de foioase
  2. MIJLOCUL (STRATUL STABILIZATOR) – Este situat între cele doua straturi, inferior și superior. Acest strat este realizat din lamele dintr-un amestec de lemn de foioase împreună cu lemn de conifere. Construcția stratului stabilizator – lamelele sunt dispuse perpendicular pe elementele celorlalte două straturi, pentru a forma o structură transversală stabilă.
  3. BAZA (STRATUL DE DETENSIONARE) – Este stratul plăcii de parchet care se află în contact cu suprafața suport. Este realizat din lamele din lemn de conifere. Construcția stratului de detensionare – lamelele sunt dispuse paralel cu cele ale stratului superior
  4. Lipirea celor trei straturi într-o structură stabilă folosind un adeziv rezistent, asigură compatibilitatea parchetului Barlinek cu încălzirea prin pardoseală.

 

ÎNCĂLZIREA PRIN PARDOSEALĂ


Nu orice parchet din lemn poate fi utilizat pe încălzirea prin pardoseală. Parchetul stratificat Diana Forest datorită construcției sale stratificate, conduce excelent căldura și de aceea poate fi utilizat cu succes pentru încălzirea prin pardoseală – atât pentru cea electrică cât și termică. Acesta este unul din avantajele sale faţă de pardoselile din lemn masiv. Parchetul la încălzirea prin pardoseală poate fi montată în două moduri: în sistem flotant sau prin lipirea plăcilor pe substrat.

 

 

RECONDITIONARE


Amintiți-vă că recondiţionarea parchetului se efectuează numai în cazul în care stratul de lac a fost deteriorat. În cazul zgârieturilor delicate pe suprafețele lăcuite, puteți utiliza produsele de îngrijire fără a șlefui suprafața parchetului.
Înainte de șlefuirea suprafeței parchetului, aceasta trebuie degresată. După degresare, se va face șlefuirea cu un șmirghel fin, cu o granulație de aproximativ 150, şlefuirea se va face întotdeauna de-a lungul plăcii. După șlefuire suprafața se va aspira foarte bine pentru a elimina orice urme de praf. Pentru lăcuirea parchetului puteti folosiți lacuri poliuretanice, conform instrucțiunilor producătorului de lacuri.
Recomandarea noastra este ca recondiţionarea parchetului lăcuit sa fie facută de o persoana autorizată.

 

 

MONTAJ RAPID


Parchetul triplustratificat Diana Forest poate fi montat în sistem flotant. Aceasta este o metodă rapidă și ușoară, permiţând de asemenea dezasamblarea și instalarea repetată a parchetului. O alternativă este montajul într-un mod tradiţional – prin lipire de substrat, ceea ce garantează stabilitatea parchetului chiar și pe suprafețe mari.