Ingrijire

Ingrijire

ULEIURI NATURALE

DUPĂ MONTAJ / ÎNGRIJIREA PERIODICĂ

  1. După montajul pardoselii, Barlinek vă recomandă aplicarea pe suprafaţa acesteia a produsului de îngrijire Wax Care Plus. Acest produs va proteja suprafața pardoselii și îmbinările între lamele împotriva pătrunderii murdăriei și umidității.
  2. Înainte de deschidere vă rugăm agitaţi recipientul. Produsul trebuie aplicat cu ajutorul unui mop pe întreaga suprafață a pardoselii.
  3. Consumul aproximativ este de 1 L/110 M2 După 8 de ore de la aplicare pardoseala poate fi utilizată. Produsul Wax Care Plus nu se diluează. Frecvența recomandată de aplicare a Wax Care Plus: – imediat după montajul pardoselii – după șase luni de la montajul pardoselii – după aprox. 12 luni de la ultima aplicare a Wax Care Plus – următoarele în baza unei evaluări vizuale

ÎNGRIJIREA CURENTĂ

  1. Pentru spălarea curentă a pardoselii utilizăm produsul Wash Care. Preparat de diluare cu apă în proporție de 1:50.
  2. Pardoseala se curăţă cu un mop umed, stors foarte bine sau cu ajutorul unei cârpe. După curaţare cu Wash Care parchetul poate fi utilizat.
  3. Consumul aproximativ este de 1 L/110 M2

CURĂȚAREA COMPLETĂ – ÎNDEPĂRTAREA MURDĂRIEI PERSISTENTE

  1. Produsul Magic Cleaner pentru curățarea periodică a pardoselii. Utilizarea recomandată a preparatului pe întreaga suprafaţă a pardoselii de două ori pe an. Imediat după utilizarea Magic Cleaner trebuie să aplicați neapărat agentul de îngrijire Wax Care Plus.
  2. Magic Cleaner poate fi utilizat local în timpul îndepărtării petelor. Pentru uz local acesta trebuie diluat cel mai bine în proporție de 1:10, iar murdăria de pe pardoseală trebuie umezită cu ajutorul unui pulverizator. După 5-10 minute, se colectează murdăria eliberată cu o cârpă curată. Suprafața trebuie să fi spalată de 2 ori cu apă până când apa va ramâne curată.
  ATENȚIE: Utilizarea altor produse de curățare pentru pardoselile uleiate cu ulei natural, altele faţă de cele enumerate mai sus, poate duce la modificarea culorii stratului superior al pardoselii.

____ WAX CARE PLUS

____ MAGIC CLEANER

____ WASH CARE

 
 

CURĂŢAREA PARDOSELILOR LĂCUITE, PERIATE

1.

Pentru curăţareapardoselilor periate trebuie să utilizaţi „PROTECTOR COMPLET”, „PROTECTOR STRĂLUCIRE”, o perie cu păr moale, pulverizator, mop.

2.

„PROTECTOR COMPLET” va fi diluat în proporţie de 1:8 şi turnat în pulverizator. Pulverizăm agentul pe suprafaţa pardoselei şi aşteptăm aproximativ 5 minute.

3.

Cu ajutorul unei perii cu păr moale curăţăm suprafaţa pardoselii.

4.

Cu o cârpă curată înmuiată în apă înlăturăm murdăria. Repetăm operaţiunea de câteva ori până la obţinerea unei suprafeţe curate. Pentru clătirea cârpei utilizăm un recipient separat cu apă curată. Trebuie să schimbăm des apa pentru clătire.

5.

După curăţarea pardoselii trebuie să aplicaţi „PROTECTOR STRĂLUCIRE”. Acesta trebuie să fie turnat pe pardoseala şi distribuit cu mopul. „PROTECTOR STRĂLUCIRE” va proteja pardoseala împotriva acţiunii dăunătoare a umezelii şi împotriva pătrunderii murdăriei în locurile periate şi în îmbinările dintre placi.

6.

Respectivele operaţiuni pot fi, de asemenea, efectuate mecanic cu ajutorul unui dispozitiv de lustruit parchetul şi cu ajutorul agenţilor din seria „PROTECTOR” .

____ PROTECTOR CONCENTRAT

____ PROTECTOR COMPLET

____ PROTECTOR STRĂLUCIRE

 
 

ŢINEŢI MINTE CĂ

SFATURI FOLOSITOARE

DUŞMANII CEI MAI MARI AI PARCHETULUI DIN LEMN SUNT APA ŞI NISIPUL. MĂTURAŢI, ASPIRAŢI ŞI ŞTERGEŢI PERIODIC PARCHETUL CU UN MOP FOARTE BINE STORS PENTRU A MENŢINE PARDOSEALA CURATĂ.

PENTRU A PROTEJA PARCHETUL DIN LEMN ÎMPOTRIVA ACŢIUNII DEVASTATOARE A NISIPULUI ŞI A APEI, IAR IARNA ÎMPOTRIVA SĂRII, TREBUIE SĂ FOLOSIŢI COVOARE DE PROTECŢIE LA INTRAREA ÎN CASĂ SAU ÎN LOCUINŢĂ.

PE SOCLURI, PICIOARE CÂT ŞI CELELALTE LOCURI UNDE MOBILIERUL APASĂ PARDOSEALA TREBUIE SĂ LIPIŢI PÂSLĂ (NU SE PERMITE SUB NICI O FORMĂ FIXAREA PÂSLEI CU AJUTORUL CUIELOR).

EVITAŢI DEPLASAREA PE ACEST PARCHET ÎN PANTOFI CU TOC ASCUŢIT.

NU SE RECOMANDĂ MONTAREA PARCHETULUI UN ÎNCĂPERI EXPUSE LA CONTACTUL DIRECT CU APA ŞI ÎN ÎNCĂPERI CU GRAD RIDICAT DE UMIDITATE.

ÎN BIROURI PARCHETUL TREBUIE PROTEJAT SUB SCAUNELE DE BIROU CU AJUTORUL COVORAŞELOR DE PROTECŢIE.